Prasideda Tarptautinis Kauno kino festivalis

Rugsėjo 24–spalio 5 d. vyks 8-asis Tarptautinis Kauno kino festivalis, supažindinsiantis su aukščiausius apdovanojimus įvairiuose kino renginiuose pelniusiais filmais.

Festivalį atidarys švedų režisierės Annos Odell dokumentinė drama „Susitikimas“. Jį kino kritikų asociacija FIPRESCI Tarptautiniame Venecijos kino festivalyje (Italija) pripažino geriausiu debiutu, o per Švedijos nacionalinius apdovanojimus „Guldbagge“ geriausiais pripažinti ir pats filmas, ir jo scenarijus.

Išvysime ir Berlyno kino festivalyje geriausio scenarijaus apdovanojimą pelniusią vokiečių Dietricho ir Anos Brueggemannų dramą „Kryžiaus kelias“, pasakojantį apie šventųjų gyvenimus – tiek apie pasiaukojimą, tiek apie radikalumą.

Atkeliaus daug Kanų festivalyje (Prancūzija) puikiai įvertintų filmų: „Auksine palmės šakele“ apdovanotas „Žiemos miegas“ (rež. Nuri Bilge Ceylanas), „Ypatingo žvilgsnio“ programoje pagrindinį prizą pelnęs „Baltas Dievas“ (rež. Kornélis Mundruczó) ir Didžiuoju prizu apdovanoti „Stebuklai“ (rež. Alice Rohrwacher).

Dėmesio sulauks ir Artimieji Rytai. Apie juos pasakos filmai „Elektro šabi“ (rež. Hindas Meddebas), Tarptautiniame Marselio dokumentinio kino festivalyje pagrindiniu prizu apdovanota „Mūsų baisi šalis“ (rež. Mohammadas Ali Atassi, Ziadas Homsi) ir „I – tai Iranas“ (rež. Sanaz Azari).

Be to, laukia speciali Ukrainos kino programa, kurioje – per 20 jos kūrėjų darbų. Na, o retrospektyva šįkart dedikuota vengrų kino klasikui Miklósui Jancsó.

Kaune festivalis vyks kino teatre „Romuva“ bei Kauno technologijos universiteto (KTU) III rūmų salėse. Vilniuje jis svečiuosis spalio 1–8 d. „Skalvijos“ kino centre ir Šiuolaikinio meno centro kino salėje, o vėliau keliaus į Panevėžį ir Šiaulius.

http://www.veidas.lt/prasideda-tarptautinis-kauno-kino-festivalis

 

About vaivasapetkaite

Tai tam tikras asmeninis (tačiau viešai prieinamas) publikacijų archyvas. Bus džiugu, jeigu mano straipsniai dar kam nors pasirodys naudingi :)

Posted on 29 rugsėjo, 2014, in Kinas, Kultūra and tagged . Bookmark the permalink. Parašykite komentarą.

Parašykite komentarą